Zahrnuje:
- výrobu potravin obsahujících převážně ovoce nebo zeleninu, kromě hotových pokrmů mrazených nebo v konzervách
- konzervování ovoce, ořechů nebo zeleniny: zmrazování, sušení, nakládání do oleje nebo octa, zpracování do konzerv atd.
- výrobu produktů z ovoce nebo zeleniny
- výrobu marmelád, džemů, ovocných rosolů
- pražení ořechů
- výrobu ořechových potravin a ořechových pomazánek
Zahrnuje také:
- výrobu rychle se kazících potravin z ovoce a zeleniny, např.:
- salátů; salátových směsí, balených
- loupané nebo krájené zeleniny
- tofu (sojového tvarohu)
Nezahrnuje:
- výrobu ovocných a zeleninových šťáv (10.32)
- výrobu mouky ze sušených luštěnin (10.61)
- konzervaci ovoce a ořechů v cukru (10.82)
- výrobu hotových zeleninových pokrmů (10.85)
- výrobu umělých koncentrátů (10.89)