CZ-NACE - Zpracování mléka, výroba mléčných výrobků a sýrů

[1051] Zpracování mléka, výroba mléčných výrobků a sýrů

Zahrnuje:
- výrobu pasterizovaného, sterilizovaného, homogenizovaného anebo vysokou teplotou upraveného čerstvého tekutého mléka
- výrobu mléčných nápojů
- výrobu smetany z pasterizovaného, sterilizovaného nebo homogenizovaného čerstvého tekutého mléka
- výrobu sušeného nebo zahuštěného mléka, též slazeného
- výrobu mléka nebo smetany v tuhém stavu
- výrobu másla
- výrobu jogurtů
- výrobu sýrů a tvarohu
- výrobu syrovátky
- výrobu kaseinu nebo laktózy

Nezahrnuje:
- výrobu syrového mléka kravského (01.41)
- výrobu syrového mléka ovčího, kozího, kobylího, oslího, velbloudího apod. (01.43, 01.44, 01.45)
- výrobu náhražek mléka a sýrů ne na bázi sekretů vylučovaných mléčnou žlázou (10.89)