Tato třída zahrnuje výrobu hotových (tzn. připravených, ochucených a uvařených) pokrmů. Tyto pokrmy jsou zpracovány tak, aby byla zajištěna jejich trvanlivost, (např. zmrazením nebo sterilizací) a jsou zabaleny a označeny pro další prodej. Tato třída nezahrnuje úpravu pokrmů pro okamžitou spotřebu. Za pokrm se zde považuje výrobek, který obsahuje nejméně dvě odlišné přísady (kromě koření apod.).
Zahrnuje:
- výrobu pokrmů z masa (vč. drůbežího)
- výrobu pokrmů z ryb, vč. ryb se smaženými hranolky
- výrobu zeleninových pokrmů
- výrobu zmrazené nebo jiným způsobem uchované trvanlivé pizzy
Zahrnuje také:
- výrobu pokrmů regionální nebo národní kuchyně
Nezahrnuje:
- výrobu čerstvých potravin nebo potravin obsahujících méně než dvě přísady (příslušná třída v oddílu 10)
- výrobu rychle se kazících hotových potravin (10.89)
- maloobchod s hotovými pokrmy v prodejnách (47.11, 47.29)
- velkoobchod s hotovými pokrmy (46.38)
- poskytování stravování v závodních jídelnách, kantýnách apod. (56.29)